Pink BH ekskluzivno će prenositi sve utakmice fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine na svim takmičenjima u iduće četiri godine.

Gledaoci će moći uživati u vrhunskim sportskim poslasticama, utakmicama kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020, utakmicama UEFA Evropskog prvenstva 2020, UEFA-inoj Ligi nacija, kao i mečevima kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2022.

Prva sportska fudbalska poslastica stiže nam u subotu 8. septembra u 15 sati uživo iz Belfasta. Selekcija Roberta Prosinečkog nastupa u Grupi tri Lige B u Ligi nacija, a prvi susret Zmajevi igraju protiv Sjeverne Irske, dok će tri dana kasnije, 11. septembra, na Bilinom polju u Zenici Zmajevi dočekati Austriju. Ta utakmica će početi u 20:45 sati.

Službeno je predstavljen i komentator uzbudljive sportske priče na Pink BH, a to je bosanskohercegovački sportski novinar Sabahudin Baho Topalbećirević.

– Ovo je velika stvar za Bosnu i Hercegovinu, Pink BH, ali i za navijače BiH. Zato što ćemo u sljedeće četiri godine imati reprezentaciju na jednom mjestu, na jednom kanalu. Pratit ćemo prvo Ligu nacija, jedno novo takmičenje koje će donijeti neka nova uzbuđenja, potom kvalifikacije za UEFA Evropsko prvenstvo 2020, kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2022, utakmice Evropskog prvenstva 2020. Mislim da svi zajedno možemo biti sretni! Sa velikim uzbuđenjem očekujemo nastupe naše reprezentacije u svim ovim takmičenjima i nadamo se da će naši gledaoci biti zadovoljni kako ćemo sve realizirati. Nadam se pobjedama, emocijama koje nikada nisu nedostajale u mojim prijenosima kada je Bosna i Hercegovina u pitanju. Hvala ljudima koji su me se sjetili, ja obećavam spektakularne prijenose, kao nekada – kaže komentator Topalbećirević.