Pravilnik N/FSBiH jasan: Baki Sliškoviću suspenzija dvije godine, a Zrinjskom?

24h.ba
Prema članu 73. istog Pravilnika, igrač, sportski radnik ili klub, koji vrijeđa, ponižava, omalovažava, kleveta ili širi neistine o klubovima, pojedincima, natjecateljskim organima ili bilo kojem, drugom organu NSBiH, bit će kažnjen novčanom kaznom od 1.000 KM do 3.000 KM, a klub novčanom kaznom od 3.000 KM do 5.000 KM

Prema članu 73. istog Pravilnika, igrač, sportski radnik ili klub, koji vrijeđa, ponižava, omalovažava, kleveta ili širi neistine o klubovima, pojedincima, natjecateljskim organima ili bilo kojem, drugom organu NSBiH, bit će kažnjen novčanom kaznom od 1.000 KM do 3.000 KM, a klub novčanom kaznom od 3.000 KM do 5.000 KM.

No, ukoliko se prekršaj ponovi ili se okvalificira kao teži prekršaj, igrač će biti kažnjen zabranom igranja od tri mjeseca do jedne godine, a sportski radnik zabranom vršenja funkcije od tri mjeseca do dvije godine, dok će klub biti kažnjen oduzimanjem od tri do 12 bodova ili kaznom od tri do 12 negativnih bodova.

Slišković je prekršaj ponovio i prije nego što mu je izrečena kazna za ovaj prekršaj, kada je komentirao suđenje i Nogometni savez BiH nakon prvenstvene utakmice između Zrinjskog i Željezničara.

U Pravilniku stoji kako će se pod težim prekršajem smatrati naročito ako su pri radnji izvršenja korištena sredstva javnog informiranja, ako je prekršaj počinjen pred utakmicu, za vrijeme i poslije utakmice, na stadionu ili u neposrednoj blizini stadiona i slično.

Podsjetimo, Nogometni savez Bosne i Hercegovine objavio je u jučer kako pokreće disciplinski postupak protiv trenera mostarskog Zrinjskog Blaža Sliškovića zbog izjava nakon susreta u Banjoj Luci na račun rada NSBiH, te ga kaznio s jednom utakmicom zabrane vođenja kluba s klupe.0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...