Prava drama odigrala se jučer u Beogradu kada je Ognjen A. (51), naočigled dvoje djece, pokušao ubiti svoju suprugu O. A. (51), pucajući na nju iz pištolja. 

Nesretna žena je pobjegla kroz terasu, a on je za njom istrčao na ulicu, sve vrijeme pucajući. Srećom, ubrzo je uhapšen. 

Nemila scena odigrala se u porodičnom stanu oko 18 sati. Ognjen A. (51) se posvađao sa ženom, dohvatio pištolj i ispalio nekoliko metaka u pravcu supruge. Srećom, meci je nisu pogodili. S njima u stanu je sve vrijeme bilo dvoje djece, koja su se istraumirala zbog pucnjave.

Nesretna žena je zatim otvorila vrata od terase i dala se u bijeg, preskočivši ogradu. Međutim, razjareni Ognjen nije želio odustati, već je krenuo za njom. Izašli su na ulicu, a on je ispalio još nekoliko projektila u njenom pravcu koji je, srećom, nisu pogodili.

Prestravljeni građani pozvali su policiju, koja ga je ubrzo uhapsila. Ispostavilo se da je Ognjen bio pijan. Kod njega je pronađen i arsenal oružja – tri pištolja, prigušivač, municija raznog kalibra i čahure.

Određeno mi je zadržavanje do 48 sati i na teret mu se stavlja pokušaj ubistva i nedozvoljeno držanje oružja. 


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – Pred očima djece htio ubiti suprugu, ganjao je i pucao za njom iz pištolja / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.