Joško Gvardiol (17) danas je na Trgu bana Josipa Jelačića dobio nagradu za najveću nadu Dinama. Potpuno zasluženo, rekli bi i – očekivano. Mladi branič od ljeta je u pogonu seniorske momčadi hrvatskog prvaka, a u svom prvenstvenom debiju zabio je jedini gol u domaćoj pobjedi (1-0) nad Interom. I postao šesti najmlađi strijelac Dinama otkako je HNL-a.

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

Dinamo je ove sezone po prvi puta u povijesti napravio izbor u kojem su 20 izvjestitelja (koji prate Dinamo na dnevnoj bazi) dali svoje glasove za najboljeg igrača, mladu nadu, te za pojedinca koji ima najbolju suradnju s medijima. U izboru za najboljeg igrača Dani Olmo je sa 164 glasa slavio ispred Mislava Oršića (146) i Brune Petkovića (138 glasova).

U konkurenciji za najbolju suradnju s medijima nagrada je otišla u ruke Marija Šituma (84 glasa) iza kojeg su se našli Dani Olmo (82) i Mislav Oršić (76 glasova). Dani Olmo i Mario Šitum svoje su nagrade primili uoči prvenstvene utakmice protiv Rijeke, Joško Gvardiol pak svoju nije mogao primiti u istom terminu jer je s mladom momčadi Dinama bio u Engleskoj gdje su ‘modri’ igrali na Premier League International kupu protiv Arsenala.

U izboru za najbolju mladu nadu Joško Gvardiol je skupio 122 glasa, na drugom mjestu našao se Antonio Marin sa 108, dok je treću poziciju zauzeo Marko Đira sa 104 glasa. A kako je tekao izbor? Dvadeset medijskih predstavnika svakom su igraču u sve tri kategorije po svom viđenju davali 10, 8, 6, 4 i 2 boda, na vrhu su se logično našli najbolji.

Novinar 24sata uručio je nagradu Jošku Gvardiolu

Ali, zašto baš Gvardiol? Riječ je o 17-godišnjaku koji je već na ljetnim pripremama zaludio Nenada Bjelicu i njegov stožer, ali i braniču (primarno stoperu, po potrebi i lijevom beku) koji je svojim nastupima u juniorskoj Ligi prvaka i Premier League International kupu zaludio pola Europe. Da, Gvardiola danas žele – gotovo svi, koji god klub napisali, da – žele ga!

A najbolje riječi o mladoj nadi hrvatskog nogometa još nam je prije gotovo dvije godine rekao Dalibor Poldrugač, bivši igrač hrvatskog prvaka, a danas trener u omladinskom pogonu Dinama. Njegove su riječi već tada bile prilično hrabre i znakovite…

– Ako Joško Gvardiol s 20 godina ne bude standardni A reprezentativac, netko mora završiti u zatvoru. Kakav je to talent, strašno… – pričao nam je tada Poldrugač.

Joško Gvardiol je ove jeseni iznenadio i skromnošću, poslije utakmice s Interom u kojoj je bio igrač utakmice, kući se zaputio – tramvajem. Dugi niz godina pratimo Dinamove klince, bilo je tu svakakvih ‘glava’, dječaka kojima je i sa 15-16 godina ispod časti bilo ići kući javnim prijevozom, dok su na treninge i utakmice su išli taksijem. No, Joško je drugačiji, riječ je klincu kojem tramvaj nije ispod časti. Uostalom, zašto bi i bio? Gvardiol ne luta po zagrebačkim diskotekama, već živi sportski život.

Veliku čast u izboru Dinama dobile su i 24sata čiji su novinari igračima ‘modrih’ dodijelili dvije (od tri) nagrade. Kolega Antonio Bevanda nagradu za najboljeg igrača uručio je u ruke Danija Olma, a osobno sam dobio priliku trofej za nadu godine dodijeliti Jošku Gvardiolu. Simpatičnom mladiću kojem će ova nagrada biti tek prva od mnogih. Budite uvjereni u to…

Novinar 24sata uručio je nagradu Daniju Olmu

Više saznajte na izvornom linku: Hrvoje Tironi – Predali smo nagrade Gvardiolu i Olmu: Čast je dobiti ovu titulu / (24sata.hr).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.