Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija, ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić i generalni sekretar Vlade Republike Srpske Siniša Karan održali su danas sastanak Glavnog koordinacionog tima, povodom aktuelne situacije izazvane novim virusom korona.

Na sastanku je razmatrana trenutna epidemiološka situacija u Republici Srpskoj i sprovođenje dosadašnjih mjera institucija Republike Srpske u vezi sa suzbijanjem virusa korona.

Preporučeno je Republičkom štabu za vanredne situacije da koriguje pojedine zaključke, s naglaskom na Zaključak o ograničenju i zabrani kretanja lica na teritoriji Republike Srpske. Cilj je da se osobama s navršenih 65 godina života i starijima, dva dana u sedmici, Utorkom i petkom od 7:00 do 10:00 omogući kretanje kako bi mogli da podignu penzije i kupe namirnice.

Na sastanku je ponovo apelovano na građane da poštuju propisane mjere zaštite od virusa korona, te na osobe koje su u kućnoj izolaciji da se striktno pridržavaju propisanih mjera.

Naredni sastanak Glavnog koordinacionog tima biće održan sutra u Kabinetu predsjednika Vlade Republike Srpske, s početkom u 12 sati.


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – Predloženo da penzioneri mogu izaći dva dana sedmično po tri sata / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.