ZBOG koronavirusa otkazana su i odgođena brojna natjecanja u svijetu, pa tako i turnir u Kataru na kojem je krajem ožujka trebala nastupiti i hrvatska reprezentacija zajedno s Belgijom, Portugalom i Švicarskom.

Belgijski Le Soir danas je objavio navodnu izjavu Mehdija Bayata

, predsjednika Belgijskog nogometnog saveza, koji tvrdi da ga je Šuker zvao kako bi napravili plan B.

“Uopće ne razumijem kako netko u trenucima svjetske zdravstvene krize može pomisliti da radimo na organizaciji nogometne utakmice. Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza opet me bio nazvao zbog te informacije, ali rekao sam mu da mi je nezamislivo da se igram sa zdravljem ljudi tjerajući ih na putovanja. Kako da onda razmatram međunarodnu utakmicu za 10 ili 15 dana?! Budimo ozbiljni”, navodno je rekao Bayat, a to je objavio Le Soir.

Ta je vijest izazvala pravu buru u belgijskoj javnosti. Bayat tvrdi da to nikad nije rekao, a HNS je objavio demantij prvog čovjeka belgijskog nogometa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Čuo sam za članak u belgijskom dnevniku Le Soir u kojem se spominje navodni razgovor između mene i Davora Šukera. Taj članak je u potpunosti netočan.

Razgovori koje sam imao s predsjednikom HNS-a uvijek su imali isto zajedničko stajalište – obojica smo se brinuli zbog situacije u cijelom svijetu. Davor Šuker me nikad nije pokušao nagovoriti da igramo utakmicu u takvoj situaciji.

Iznimno mi je žao zbog nesporazuma koji je vodio sasvim pogrešnoj interpretaciji na štetu ugleda Davora Šukera, s kojim imam vrlo ugodan, profesionalan i prijateljski odnos”, stoji u priopćenju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Više saznajte na izvornom linku: – Predsjednik Belgijskog saveza: Nisam to rekao, žao mi je Davora / (index.hr).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.