ZBOG koronavirusa otkazana su, odgođena ili prekinuta brojna sportska natjecanja diljem svijeta, pa tako i turnir u Kataru na kojem je krajem ožujka trebala nastupiti i hrvatska reprezentacija, zajedno s Belgijom, Portugalom i Švicarskom.

No to nije spriječilo Davora Šukera da pokuša organizirati zamjensku utakmicu. Belgijski Le Soir prenosi izjavu Mehdija Bayata, predsjednika Belgijskog nogometnog saveza, koji tvrdi da ga je Šuker zvao kako bi napravili plan B.

“Uopće ne razumijem kako netko u trenucima svjetske zdravstvene krize može pomisliti da radimo na organizaciji nogometne utakmice. Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza opet me bio nazvao zbog te informacije, ali rekao sam mu da mi je nezamislivo da se igram sa zdravljem ljudi tjerajući ih na putovanja. Kako da onda razmatram međunarodnu utakmicu za 10 ili 15 dana?! Budimo ozbiljni”, rekao je Bayat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je reprezentacija prema prvotnom planu trebala otputovati u Katar 23. ožujka, tri dana kasnije igrati protiv Švicarske, a 30. ožujka protiv Portugala. Za nastup na turniru HNS je trebao dobiti 925.000 eura, što bi bio rekordni iznos za našu reprezentaciju, pa je Šuker očito želio nadoknaditi barem dio ispuštene zarade te je tako pokazao da mu je novac važniji od zdravlja onih koji bi mu ga trebali priskrbiti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Više saznajte na izvornom linku: – Predsjednik Belgijskog saveza o Šukeru: Uopće ne razumijem kako netko o tome može razmišljati / (index.hr).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.