Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

UEFA je danas odgodila finala Lige prvaka i Europa lige te finale Lige prvaka za nogometašice koja su trebala biti odigrana u svibnju, zbog pandemije koronavirusa. Situaciju u nogometnom svijetu komentirao je Gianni Infantino, predsjednik FIFA-e.

“Zdravlje je na prvom mjestu, tek onda dolazi sve ostalo. Svi moraju biti spremni na sve scenarije. Ne smijemo paničariti, ali moramo biti jasni – počet ćemo ponovno igrati tek onda kada to ne bude opasnost za nečije zdravlje. Savezi i lige moraju pratiti sve preporuke vlada i Svjetske zdravstvene organizacije”, rekao je Infantino pa dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Recesija, to je rizik, no moramo vidjeti kako će sve utjecati na svjetsku ekonomiju. Ne možemo znati kada ćemo se vratiti u normalno stanje, ali možemo reformirati svjetski nogomet korakom unazad. Manje natjecanja, ali zanimljivijih, možda i manje momčadi, ali uravnoteženije, manje mečeva kako bismo sačuvali zdravlje igrača. Nije to znanstvena fantastika, razgovarajmo o tome.”

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Više saznajte na izvornom linku: – Predsjednik FIFA-e: Ponovno ćemo igrati nogomet kad to ne bude opasno za druge / (index.hr).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.