Predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić, povodom Dana Amije RBiH, uputio je čestitku pripadnicima Oružanih snaga BiH, demobilisanim brcima, komandantima, dobitnicima najviših ratnih vojnih priznanja.

Država Bosna i Hercegovina i bošnjački narod ponosni su na Armiju RBiH, na njene uspjehe i časnu borbu. Za samo četiri godine izrasla je u respektabilnu narodnu armiju, vojnu silu, koja je odbranila našu domovinu u agresivnom naletu njenih neprijatelja od 1992. do 1995. godine.

Armiju RBiH krasili su bosanski sinovi, hrabra srca vojnika i njihovih komandanata, koji su na početku agresije goloruki stali pred tenkove i mnogo nadmoćnijeg neprijatelja. S ove historijske distance možemo sa sigurnošću tvrditi da su našu domovinu odbranili hrabrost pripadnika Armije RBiH i njihova istinska vjera u multietničku Bosnu i Hercegovinu.

Današnji dan prilika je da se na poseban način sjetimo šehida i poginulih boraca i ratnih vojnih invalida koji su svoje živote dali za slobodnu, multietničku i nezavisnu državu BiH.

(avaz)


PROMO PLUS: Možda vas zanima i ovo: