PRVI čovjek talijanske Serie A Luigi De Siervo najavio je žestoku borbu protiv rasizma na talijanskim nogometnim stadionima.

“U borbi protiv rasizma koristit ćemo i napredne tehnologije. Lovit ćemo rasiste jednog po jednog pomoću tehnologije prepoznavanja lica”, poručio je De Siervo.

“Na našim stadionima postoje rasisti, a mi imamo nultu toleranciju na rasizam i zato idemo po njih. Učinit ćemo to pomoću tehnologije. Zahvaljujući prepoznavanju lica, uhvatit ćemo odgovorne i osigurati da više ne mogu ući na stadion,” dodao je.

Embed from Getty Images

Talijanske nogometne vlasti u posljednje su vrijeme žestoko kritizirane kako nisu dovoljno učinile u borbi protiv rasizma. Predsjednik Međunarodne nogometne federacije (FIFA) Gianni Infantino pozvao ih je da hitno riješe rasističke ispade na stadionima jer je rasizam u talijanskom nogometnu postao ozbiljan problem.

“Pitanje rasizma u Italiji nije se popravilo i predstavlja ozbiljan problem”, rekao je predsjednik krovne nogometne organizacije za talijansku TV postaju Rai 2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Infantino se oglasio nakon posljednjeg incidenta koji se dogodio za vrijeme utakmice između Atalante i Fiorentine (2-2).

Utakmica je u prvom poluvremenu nakratko prekinuta nakon što su navijači Atalante na rasnoj osnovi vrijeđali igrača Fiorentine Dalberta Henriquea. 

Slični incidenti ove sezone su zabilježeni i na utakmicama u Veroni i Cagliariju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Izvor: / index.hr