Svečana ceremonija Vučićevog dočeka uz vojne počasti predviđena je u 14 sati ispred zgrade Predsjedništva BiH u Sarajevu, nakon čega će uslijediti sastanak sa članovima Predsjedništva BiH Draganom Čovićem, Bakirom Izetbegovićem i Mladenom Ivanićem. Uslijedit će têtе-à-têtе susrеt člаnоvа Prеdsјеdništvа BiH i predsjednika Republike Srbije.

Kako je ranije najavljeno, ključne teme koje će biti razmatrane na sastancima odnose se na infrastrukturne projekte i otvaranje konačnog pitanja o granici.

Nakon posjete Predsjedništvu BiH, Vučić će u zgradi Skupštine grada Istočno Sarajevo imati sastanak sa rukovodstvom ovog grada. Sastanku će prisustvovati i načelnici općina iz sastava grada, saopćeno je iz kabineta gradonačelnika Istočno Sarajevo.

Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba

Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba

Drugog dana posjete, srbijanski predsjednik će imati sastanak sa članovima kolegija oba doma Parlamentarne skupštine BiH i predsjedavajućim Vijeća ministara BiH.

Najavljeno je da će članovi Vijeća ministara s Vučićem razgovarati o transportnoj i drugoj infrastrukturi, ekonomskim pitanjima i trgovini.