ANDREA AGNELLI, Juventusov predsjednik, veliki je zagovaratelj nogometne Superlige u kojoj bi igrali najveći i najbogatiji europski klubovi. Jučer je izjavom da Atalanta kao mali klub nema što tražiti u Ligi prvaka izazvao brojne reakcije. 

“Izuzetno poštujem sve što Atalanta radi, ali bez povijesti na europskoj sceni i samo zahvaljujući jednoj dobroj sezoni imali su direktan put u elitno europsko natjecanje. Je li to ispravno ili ne”, rekao je Agnelli koji je odmah dobio odgovor iz Bergama.

“Poštujem Andreu Agnellija, ali stvarno se ne mogu složiti s tim. U usporedbi s elitom, bogatim i slavnima, daleko više volim rezultat postignut na terenu i zasluge onih koji predstavljaju provincijski grad koji je zaradio svoje mjesto u Europi znojem i maštom. To se zove sport”, poruka je Giorgija Gorija, gradonačelnika Bergama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danas se oglasio i predsjednik Torina Urbano Cairo.

“Apsurdno… Sport je za svakog, ne samo za velike i bogate. I ovako je podjela novca često nerazmjerna, a kada bi oni sami igrali svoju ligu, onda bi razlika između bogatih i ostalih bila još veća. To bi ozbiljno naštetilo konkurentnosti i zanimljivosti domaćih liga. Ako neki veliki klub puno uloži i ne bude imao rezultate, to znači da je u nečemu pogriješio. Ne smijemo kažnjavati one koji će raditi dobre poteze. Superligom bismo takve manje klubove koji dobro eliminirali.”

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Više saznajte na izvornom linku: – Predsjednik Torina: Apsurdne su izjave iz Juventusa / (index.hr).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.