Predsjednik UFC-a Dejna Vajt (Dana White) spominje se u tužbi pokrenutoj u petak kao “istaknuti biznismen iz Las Vegasa” koji je 2015. godine bio žrtva ucjene zbog snimke seksa s plesačicom iz jednog noćnog kluba, javlja “Las Vegas Review-Journal”.

Tužbu protiv Vajt pokrenuo je Ernesto Ramos koji tvrdi da je predsjednik UFC-a prekršio dogovor koji su imali 2016. godine i po kojem je Vajt trebao Ramosu isplatiti 450 hiljada dolara kako ovaj ne bi otkrio da je on “istaknuti biznismen”.

Spomenuti Ramos uhapšen je 2015. godine nakon što su ga FBI agenti snimili kako prihvaća novac od tada neimenovanog poduzetnika. Ramos je priznao krivnju i odslužio 366 dana u zatvoru, a bio je optužen za pokušaj iznude 200 hiljada dolara.

U prvoj tužbi ime biznismena nije nikada navedeno. Prema dostupnim informacijama, savezni sudac potpisao je nalog kojim se zabranilo otkrivanje njegovog imena, inicijala i kompanije za koju radi.

Ramos sada tvrdi da je Vajt biznismen koji se prema priči u tužbi mjesecima viđao s plesačicom iz noćnog kluba koja je navodno, bez njegovog znanja, snimila njihov seks. Ramos navodi i da su mu Vajt i njegovi odvjetnici ponudili novac još za vrijeme trajanja slučaja kako bi skrivao njegovo ime, ali i priznao krivicu. Novac, kako kaže, mu nikad nije isplaćen, a uz to tvrdi da su Vajtovi odvjetnici opskrbljivali FBI lažnim informacijama o njemu, prenose Sportske novosti.

– Upravo sam saznao da je neko sra… od tužbe pokrenuto protiv mene. Taj lik je završio u zatvoru jer je pokušao iznuditi novac od mene prije više od pet godina. Sada je taj lik unajmio odvjetnika koji je isto imao problema sa zakonom i oni pokušavaju od mene izvući 10 milijuna dolara. Nije ranije dobio nikakav novac od mene pa neće ni sada. Nadam se da će ovaj slučaj biti brzo odbačen kako bih se mogao zauvijek riješiti tih gadova – komentirao je Vajt, a prenosi “MMA Junkie”.


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – Predsjednik UFC-a ponovo u seks skandalu / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.