Predsjednik engleskog Totenhema Danijel Levi (Daniel Levy) najavio je da će za 20 posto smanjiti plaće za 550 uposlenika u londonskom klubu, i to na isti dan kada je otkriveno da mu je prošle sezone isplaćeno sedam miliona funti (približno osam miliona eura), prenosi AFP.

Računi aktuelnog viceprvaka Evrope do 30. juna 2019. otkrili su da je Leviju plaćen bonus od tri miliona funti za završetak novog stadiona Totenhema, pored njegove plaće u iznosu od četiri miliona funti.

Novi stadion engleskog nogometnog premijerligaša otvoren je u aprilu prošle godine, osam mjeseci kasnije od predviđenog termina i uz mnogo veće troškove od planiranog budžeta, u iznosu od milijardu funti.

I Levi je među zaposlenicima kojima će biti smanjena plaća, ali je pozvao igrače Totenhema da to također urade kako bi ublažili finansijsku krizu uzrokovanu pandemijom koronavirusa.


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – Predsjednik uzeo tri miliona funti bonusa, a uposlenicima srezao plaće za 20 posto / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.