Pripreme za jedinstvenu biciklističku manifestaciju Istria300 u punom su jeku. Biciklisti će se moći natjecati u čak tri dužine – 300 km, 235 km i 155 km. Osim utrke, u sklopu manifestacije će u Poreču od 8. od 11. listopada biti organiziran i Istria300 Expo koji će posjetiteljima i sudionicima nuditi pregršt noviteta iz biciklističke industrije.

Foto: KL-Photo

Ovu međunarodnu biciklističku manifestaciju organiziraju Vladimir Miholjević, bivši hrvatski biciklist i Julius Rupitsch, organizator prestižne brdske utrke Großglockner Berglauf u Austriji. Miholjević je domaćoj publici poznat i kao organizator utrke Tour of Croatia od 2015. do 2018. godine, dok je ove godine organizirao utrku CroRace koja je također okupila poznata imena svjetske biciklističke scene. 

– U listopadu sljedeće godine u Istri ćemo dočekati iznimno motivirane i ambiciozne zaljubljenike u biciklizam iz cijelog svijeta. Istra nudi idealne uvjete za biciklizam i upečatljive rute po nekim od najljepših istarskih cesta i spektakularnim lokacijama koje će sudionicima osigurati nezaboravno biciklističko iskustvo“, ispričao je direktor utrke Vladimir Miholjević i naglasio kako organizacijom ove manifestacije žele ne samo zadovoljiti već i postaviti najviše standarde u organizaciji biciklističkih događanja. „Želimo da sportaši i biciklizam profitiraju u najvećoj mogućoj mjeri – istaknuo je.

Foto: KL-Photo

Grad Poreč i Turistička zajednica Grada Poreča snažno podupiru biciklističke i druge sportske manifestacije jer su one najbolji promotor destinacije. 

 – Jako nam je drago što će upravo Poreč biti domaćin velike biciklističke manifestacije kao što je Istria300 i što ćemo tom prilikom ugostiti bicikliste iz cijelog svijeta. Nastojimo, među ostalim, naš grad i Istru predstaviti kao destinaciju koja može ugostiti razne sportove, zahvaljujući dobroj smještajnoj i sportskoj infrastrukturi. Naše smo kvalitetno domaćinstvo već u više navrata dokazali i vjerujem da je Istria300 samo prvo izdanje u nizu – rekao je gradonačelnik Poreča Loris Peršurić.

Foto: KL-Photo

Za ovu međunarodnu biciklističku manifestaciju otvorene su pretprijave koje traju do 6. prosinca 2019. godine kada kreće otvaranje prijava nakon prezentacije konačnih ruta 4. prosinca 2019. godine.  Više informacija o manifestaciji, kao i o popratnom sadržaju možete pronaći na službenoj web stranici te na društvenim mrežama Facebook i Instagram.

Više saznajte na izvornom linku: Fabijan Hrnčić – Predstavljena biciklistička manifestacija Istria300 | 24sata / (24sata.hr).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.