Iako je Republika Srbija zbog koronavirusa najavila zatvaranje nekoliko manjih graničnih prijelaza, među kojima i onaj između Bajine Bašte i Skelana u srebreničkoj i Ljubovijskog mosta u bratunačkoj općini. 

– Zbog velike udaljenosti drugih graničnih prijelaza, nakon intervencije lokalne zajednice ove dvije općine, Republika Srbija pokazala je razumijevanje i suspendirala odluku o zabrani kretanja preko dva mosta na rijeci Drini.
Saobraćaj na graničnom prijelazu Bratunac-Ljubovija usporen je zbog uvedenih medicinskih kontrola i primjene prevencija zbog širenja koronavirusa- rečeno nam je danas iz ovog graničnog prijelaza. 

Dodaju da se poduzimaju posebne mjere zabrane ulaska strancima, koji dolaze iz država s intenzivnom transmisijom koronavirusa.  


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – Preko dva mosta dozvoljen ulazak u Srbiju / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.