Prelijepa stjuardesa Emiratesa inspiriše svijet avanturističkim fotografijama

BISCANI.NET
Prelijepa stjuardesa je motivacija ukoliko vam nedostaje ideja za fotografije.

Stjuardesa Emiratesa Brigita Jagelaviciute privukla je pažnju 60.000 osoba na Instagramu svojim glamuroznim stilom i inspirativnim fotografijama koje pravi širom svijeta.

Ima samo 23 godine i porijeklom je iz Litvanije, ali je odlučila spakovati kofere i preseliti se u Dubai kako bi započela novi život. Polako postaje senzacija na društvenim medijima, a strani mediji su je već primijetili i počeli pisati o njoj.

Iako tako izgleda, ona ne zarađuje platu od šest brojki, ali posao joj omogućava da posjeti najljepša mjesta širom svijeta. U posljednjih 12 mjeseci posjetila je više od 80 lokacija. Istražila je planine Novog Zelanda, sunčala se na plaži Bondi i uživala u Rio de Janeriu, ali kaže kako ima još mnoga toga da vidi i doživi.

“Moje posljednja najdraža lokacija je bila New York. Ima nešto magično u Velikoj jabuci, energija i gradska vreva. Uvijek me inspiriše”, kazala je.

Uvijek je željela biti stjuardesa, a od trenutka kada je ugledala kabinsko osoblje Emiratesa znala je da želi biti u njihovom timu. Želja joj je bila da joj svako jutro bude drugačije i zbog toga voli svoj posao.

“Nisam osoba koja bi radila pet jutara isto i čekala vikend. Upoznavanje novih ljudi je zabavno, a ovaj posao vam daje mogućnost da ostvarite dugoročna prijateljstva”, rekla je.

Ipak, posao ima i svojih mana. Ističe kako stjuardesa mora biti sposobna da se brzo prilagodi promjeni temperature, vremenskih zona i novim mjestima, što nije uvijek lako. Svoje fotografije i snimke dijeli na društvenim mrežama s ciljem da ohrabri sve one koji žele da putuju ili budu kabinsko osoblje.

“To je avanturska karijera, budite spremni na sve. Najvažnije je da što više naučite, a putovanje svijetom vam upravo to omogućava”, poručila je.

Foto: Instagram

 0

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...