Vodstvo engleske Premier League namjerava što prije nastaviti Premiership sezonu! Igralo bi se pred praznim tribinama na nekoliko stadiona Midlandsa tj. u Birminghamu, Leicesteru, Wolverhamptonu, Notthinghamu, Coventryju…

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

O tome su u utorak pričali s predsjednikom Uefe Aleksanderom Čeferinom na marginama videokonferencije na kojoj je odlučeno da se odgode Euro, Liga prvaka i Europska liga. Englezi su Čeferinu istaknuli kako imaju više utakmica za odigrati (92) od npr. talijanske Serie A i španjolske Primere.

Prijedlog bi iz neformalnog mogao postati službeni nakon današnjeg sastanka vodstva Premiershipa koje zna da mora misliti na Sky i ostale televizijske divove čiji ogroman novac za prava prijenosa utakmica zapravo financira dobar dio cijele lige, tvrdi Sun.

Manchester City, Arsenal, Aston Villa i Sheffield United imaju još deset, a ostali klubovi još devet utakmica za odigrati. Uz to, FA Cup je stigao tek do četvrtfinala: Newcastle-Man City, Leicester-Chelsea, Norwich-Man United i Sheffield Utd-Arsenal (Liga kup je završen, City je 1. ožujka u finalu sa 2-1 pobijedio Aston Villu).

West Hamova dopredsjednica Karren Brady već je javno izrazila skepsu oko 4. travnja kao datuma u kojem se planira nastaviti sa normalnim natjecanjem. Sa njom se složio i šef Aston Ville Jesus Garcia Pitarch. Nitko ne vjeruje da će se do 4. travnja stvari vratiti u normalu, a nogomet moći igrati uobičajeno, s navijačima na tribinama.

SPORTSKI RASPLETI S KORONOM

Matuidi pozitivan na koronu! Roland Garros igra se u rujnu

Englezi će, dakle, napraviti sve da im nogometna sezona 2019/20 ne ispadne nedovršena i nevažeća, a u njihovom ih naumu dosta bodri i Čeferinova izjava:

– Uefa nema namjeru sugerirati da se prvaci u europskim ligama za ovu sezonu proglase što prije. To nije istina! Mi se nadamo dovršetku natjecanja.

POGLEDAJTE VIDEO: #ZAJEDNO24SATA

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

Više saznajte na izvornom linku: Danijel Vukušić – Premier League namjerava nastaviti! Bez gledatelja na 92 utakmice, Uefa obaviještena / (24sata.hr).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.