Premijer Unsko-sanskog kantona Mustafa Ružnić i dopredsjedavajući Skupštine Kantona Razim Halkić boravili su jučer u radnoj posjeti općini Bosanski Petrovac gdje im se pridružio skupštinski zastupnik Zlatko Hujić.

Sa saradnicima Dejana Prošića, načelnika Bosanskog Petrovca, koji se trenutno nalazi u samoizolaciji, predstavnici kantonalne izvršne i zakonodavne vlasti razgovarali su u projektima koji su već u toku te o pripremama za realizaciju prestojećih, a koje sufinasira Vlada Kantona po prioritetima delegiranim iz ove općine, saopećno je na Facebook stranici Vlade USK.

Razgovaralo se o aktivnostima na izgradnji zgrade za potrebe Ministarstva unutrašnjih poslova USK i projektima koji su preduvjet za privredni razvoj Bosanskog Petrovca.

“U Bosanskom Petrovcu trenutno se realiziraju projekti: Sportom gradimo mir (CRS – USAID-Pro budućnost) izgradnja sportskog igrališta, koji Vlada USK finasira sa 15 000 KM, izgradnja sekundarnih vodova kanalizacije – istočni dio, učešće 30 000 KM i
projekt rekonstrukcije i uređenja ulice u gradskom naselju Gaj koji se sufinasira sa 40 000 KM, a inicirani su od zastupnika Zlatka Hujića”, rekao je premijer Ružnić.

“Uz to Bosanskom Petrovcu je dodijeljeno 40.000 iz Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva iz sredstava vodnih naknada a kroz Ministarstvo građenja, prostornog uređenja i zaštite okoliša osigurana je pomoć za unaprijeđenje poslovanja komunalnog poduzeća”, dodao je.

Izvor: Biscani.net

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.