Mario Nenadić od danas je zvanično izabran za premijera Kantona Sarajevo. Prije nekoliko trenutaka potvrđeni su i novi ministri u Vladi Kantona Sarajevo. U svom prvom obraćanju kao premijer rekao je da će se već od večeras koncentrirati na budžet koji će detaljno pregledati.

– Vlada konačno mora dobiti budžet kako bi se znalo kako rasporediti sredstva. Moramo nastaviti raditi na kvalitetnim projektima i rješavanjem sistemskih problema. Fokus će biti na mladima, boračkoj populaciji, zdravstvu i mnogo nas posla čeka – rekao je Nenadić.

Potvrdio je da će se o budžetu za 2020. godinu raspravljati odmah na narednoj sjednici i da će najdalje do 12. marta biti usvojen.

– Najveći potencijalni problemu su ta tijesna većina u Skupštini. Razgovarat ćemo i sa socijalnim i drugim partnerima. Trebamo raditi na vraćanju povjerenja i vidjeti šta ćemo s korupcijom u Kantonu. Ova bivša vlada je kvalitetno to počela, a mi ćemo nastaviti. Planiramo različitim i drugim mjerama pomoći mladima. Imamo dosta posla u ministarstvu privrede i saobraćaja. Longitudinala, transverzale i kružni tokovi bit će prioritet i putem EBRD-a imamo neka sredstva. Potrebno nam je malo vremena da se preispitamo i presložoimo i sigurno ono što je sve kvalitetno započeto bit će i nastavljeno – rekao je Nenadić.


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – Premijer Nenadić: Čeka nas mnogo posla / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.