Danas je u zgradi Vlade USK-a od strane Mustafe Ružnića, premijera USK-a, upriličen prijem za članove kluba borilačkih sportova “FAVORIT BH” Emu Bajrić, Šejlu Oraščanin, Ajlu Vojić i trenera Rinalda Pikolotija.

Prijemu su prisustvovali predsjednik i sekretar Sportskog saveza USK-a Emir Dautović i Elvis Felić.

Vodio se konstruktivan i otvoren razgovor oko finansiranja takmičara sa područja Kantona prilikom odlaska na zvanične nastupe u sklopu kickboxing reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Premijer je iskazao zadovoljstvo što je danas ugostio Emu, Šejlu i Ajlu, koje su već osvajale medalje na svjetskim i europskim prvenstvima i obećao podršku u predstojećim reprezentativnim nastupima. Premijer Ružnić je izjavio da će skupa sa Dautovićem, predsjednikom Sportskog saveza USK-a, pronaći način da se poveća financijski kod za vrhunski sport u godišnjem proračunu kako reprezentativci sa USK-a nebi morali odustajati od nastupa pod zastavom BiH.

– Ovo je bio jedan ugodan posjet prvom čovjeku Kantona u kojem smo naišli na razumjevanje i podršku koja nam je vjetar u leđa da i dalje nastavimo sa fantastičnim rezultatima na svjetskoj kickboxing sceni, izjavio je za Biscani.net portal trener KBS FAVORIT BH Rinaldo Pikoloti.