Dalibor Andonov je 2012. bio na ivici života i smrti kad se našao na litici na Alpima, njegova prva ljubav, kao i drug Nebojša Saveljić poginuli su u saobraćajnoj nesreći, drug mu se otrovao, a bratu su zapalili džip.

Dalibor Andonov Gru, koji je u ponedjeljak poginuo u Zemunu na surfovanju pomoću padobrana, volio je adrenalin, porodicu, pjesmu, ali ga je, nažalost, cijelog života pratila nesreća.

Naime, pjevačeva prva ljubav poginula je u saobraćajnoj nesreći. Ista sudbina zadesila je i njegovog bliskog prijatelja Nebojšu Saveljića, člana Montenigersa. On je stradao u teškom udesu na magistralnom putu Podgorica-Cetinje 31. oktobra 1999. Podsećanja radi, pjevač je tada imao 28 godina, a s njim je poginula i njegova djevojka Tanja. Oboje su bili bliski s Gruom.

Pokojni reper je jednom prilikom priznao da je zimovanje 2012. moglo da ga košta života. On je u Francuskim Alpima bio sa suprugom Danicom.

– Danica se spustila stazom do hotela, a ja sam sa nekoliko drugara krenuo van staze, ka jednom dijelu gdje vidljivo niko dugo nije prolazio. Onda smo skapirali zašto niko nije prolazio. Jedan prijatelj i ja smo se odvojili od grupe i završili na nekoj litici, ozbiljnoj litici s koje kada se padne, ne lomi se ruka ili noga, već se gine. Bogami, dva sata je bila borba za život dok nije došao helikopter sa spasiocima – istakao je on u jednom intervjuu.

Serija nesreća nikako se nije prekidala. Prijatelj (ime i prezime poznato redakciji Kurira) prije nekoliko godina se otrovao u Egiptu. Daliboru je gubitak najboljeg druga teško pao. Pjevač mjesecima nije mogao da se oporavi, štaviše, prijateljima koje je sticajem okolnosti prerano izgubio posvetio je emotivnu pjesmu “Srce”.

– Neka crna serija se igra u mom životu. Gubitak prijatelja mi teško pada – rekao je tada Gru.

Igoru Andonovu, Gruovom bratu, nepoznata osoba zapalila je automobil BMW na Zvezdari. Paljenje se dogodilo u junu ove godine na parkingu ispred zgrade u kojoj Igor živi. Osoba za kojom policija traga najvjerovatnije je razbila prozor automobila i kroz njega ubacila Molotovljev koktel. Prvi put poslije incidenta, oglasio se i reper, koji je istakao da je i te kako blizak sa svojim bratom, te da bi znao da ima nekih problema.

– Niti znamo razlog, niti sumnjamo na nekog. Ne znamo o čemu se radi. Slučaj smo prijavili policiji. Dovoljno smo bliski, znao bih da ima neki problem. Na sreću, niko nije povrijeđen, to je najbitnije – rekao je Gru.

Izvor vijesti: Ognjen Škundrić / azra.ba