Chadwick Boseman, zvijezda filma “Crni panter” (Black Panther), koji je imao ogroman svjetski uspjeh 2018, umro je u 44. godini, saopštila je njegova porodica.

On nije javno komentarisao tešku bolest rak debelog creva, koja mu je prvo utvrđena 2016. godine, i nastavio je da radi na velikim holivudskim filmovima.

“Najveća čast u njegovoj karijeri bilo je to što je u Crnom panteru oživeo lik kralja T’čale (T’Challa)”, navodi se u saopštenju objavljenom noćas na Bouzmenovim nalozima na društvenim mrežama i dodaje da je “umro u svojoj kući, uz suprugu i porodicu”.

Boseman je postao prvi afroamerički superheroj koji je dobio svoj zaseban film u serijalu “Marvel”, 2018. u “Crnom panteru”.

Film, koji se dešava u izmišljenom afričkom kraljevstvu Vakandi (Wakanda), sjajno je prihvaćen i od kritičara i od publike.

Izvor: n1info.com

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.