Nakon jučerašnje press konferencije zastupnika SDA USK, kada su javno pozvali na koaliranje sa svim zainteresovanim, ali za smjenu Vlade premijera Mustafe Ružnića i uspostavu nove većine u Skupštini USK, danas su konferenciju za medije održali i NES-ovci.

Odstupiti neće, pozivaju SDA da kako i nalažu demokratski principi sakupe 16 potpisa i na taj način smjene Vladu, premijera i preuzmu ulogu pozicije u krajiškoj Skupštini. Opovrgavaju navode o nezakonitom zapošljavanju u ZZO-u i ‘US Šumama’, kao i netransparentno trošenje budžetskih sredstava.

NES-ovci su se referirali na jučerašnju pressicu SDA, koji su ih optužili za nezakonito zapošljavanje u Unsko-sanskim šumama, malverzacije u ZZO-u, netransparentnost, trošenje budžetskog novca…

Mimo zakona i pedagoških standarda, presjekom stanja u aprilu 2019., došli smo do cifre da je u obrazovanju Kantona, zaposleno 320 ljudi viška, tvrdi Mustafa Ružnić, prvi čovjek Kantona, ali i NES-a USK-a. Iz te stranke podsjećaju, da su vlast u oktobru 2018. preuzeli od SDA i zatekli ogromna budžetska dugovanja, i to prema svima.

(rtvusk)