Dana 08.08.2020. godine postupajući po Naredbi Općinskog suda u Vel. Kladuši službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a USK i policijske stanice Vel. Kladuša su u vremenu od 12,50 do 14,40 sati izvršili pretres porodične kuće, pratećih objekata, pokretnih stvari i zemljišne parcele na kojoj je zasijan kukuruz vlasništvo P. M. rođen 1966. godine u Vel. Kladuši, gdje je i nastanjen u naselju Trnovi.

Prilikom pretresa kuće u istoj je pronađena i oduzeta određena količina bijele praškaste materije koja izgledom asocira na opojnu drogu „speed“.

Pretresom poljoprivredne parcele sa zasadom kukuruza pronađeno je i oduzeto ukupno 227 stabljika zeljaste biljke koje izgledom asociraju na biljnu vrstu „Cannabis sativa L“, visine od 10 do 210 cm.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ slobode je lišen P. E. rođen 1994. godine u Vel. Kladuši, gdje je i nastanjen u mjestu Trnovi te je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.