Pretres u centru za migrante “Bira”: Pronađeni predmeti za nanošenje povreda

Biscani.net

Dana 24.1.2019. godine, u jutarnjim satima, po naredbi Općinskog suda u Bihaću, policijski službenici Uprave policije MUP USK-a, otpočeli su policijsku akciju „Pretres“ lica i objekta u poslovnom kompleksu „BIRA“ koje koriste migranti. Cilj ovih aktivnosti jeste pronalazak predmeta koji potiču iz krivičnog djela, predmeta koji mogu poslužiti u izvršenju krivičnog djela kao i predmeta pogodnih za nanošenje povreda:

U provođenju aktivnosti Uprava policije MUP-a USK angažirala je preko 200 policijskih službenika – pripadnika Jedinice policije za podršku, Policijske stanice Bihać, Odjeljenja kriminalističke policije PS Bihać, Sektora kriminalističke policije kao i određeni broj pripadnika policije iz drugih policijskih stanica sa područja USK.

U toku pretresa policijski službenici pronašli su i izuzeli više komada hladnog oružja, metalnih šipki, drvenih palica i drugih predmeta podesnih za nanošenje povreda.

Prilikom provođenja navedenih aktivnosti nije bilo pružanja otpora od strane lica zatečenih u objektu, a policijski službenici Uprave policije su se u svom postupanju pridržavali najviših standarda u pogledu poštivanja ljudskih prava.

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...