Pretresi na području Bosanske Krupe

Biscani.net

Istražitelji Odsjeka za sprječavanje privrednog, kompjuterskog kriminala i korupcije SKP MUP USK-a po nalogu tužioca Kantonalnog tužilaštva USK-a već duži vremenski period, provode kriminalističku istragu oko nezakonitih radnji odgovornih lica Udruženja sportskih ribolovaca u Bosanskoj Krupi.

S tim u vezi, dana 27.12.2018.godine po naredbi Općinskog suda Bosanska Krupa, istražitelji SKP, izvršili su pretres prostorija Udruženja sportskih ribolovaca, potom kuće, pratećih objekata, pokretnih stvari kao i poslovnog objekta vlasništvo lica H.A. (1973); kuće, pratećih objekata i pokretnih stvari vlasništvo lica K.M. (1961); kuće, pratećih objekata i pokretnih stvari vlasništvo lica T.A. (1957) i kuće, pratećih objekata i pokretnih stvari vlasništvo M.E. (1974), gdje su tom prilikom pronašli i izuzeli dokumentaciju koja može poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku. Također, prilikom pretresa kuće vlasništva lica T.A (1957), pronađeni su i izuzeti pištolj call 7,62 mm sa 8 komada metaka i malokalibarska puška a za koju lice nije posjedovalo potrebnu dokumentaciju te će protiv istog biti poduzete mjere i radnje u skladu sa Zakonom o oružju.

Istražitelji SKP nastavljaju daljnji rad na dokumentovanju krivičnih djela iz člana 383 KZ F BiH „Zloupotreba položaja ili ovlaštenja“ i krivičnog djela iz člana 389 KZ F BiH „Krivotvorenje službene isprave“ a istragom je obuhvaćeno više lica.

/MUP USK

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...