Kako saznajemo, kardiolog koji vodi Zoričin slučaj poručio joj je da je njeno zdravstveno stanje stabilno i pod kontrolom, ali da jak stres izazvan svađom i burom emocija može da prouzrokuje nove tegobe.

– Zorica je svojeglava i ide glavom kroz zid! Ona nikada ne mari za sebe, uvijek su joj preči svi drugi. Ona je prosto takva, nepravda je boli i upravo zbog toga često upada u svađe i fizičke obračune koji, nažalost, mogu biti fatalni po nju. Vjerujte, svi smo veoma zabrinuti, a najviše njeni sinovi – rekla je za Rijaliti bliska pjevačicina rođaka.

– Znam da je nedavno bila kod svog kardiologa kako bi se iskontrolisala pred ulazak u „Zadrugu 2“ i znam da joj je rekao da vodi računa, da se što manje nervira i svađa jer može da ponovo doživi infarkt. Njeno stanje sada jeste stabilno i zdrava je, ali znate kako, kada vam je srce već jednom oštećeno, može svašta da se desi – rekla je Zoričina rođaka.

Podsjećanja radi, Zorica je krajem 2007. doživjela najteži oblik infarkta, zbog čega su je ljekari jedva vratili u život, a potom operacijom ugradili bajpas. Snažnom borbom, njen život promijenio se iz korena, a pjevačica se za Kurir prisjetila najtežih životnih trenutaka i prvi put otkrila prave uzroke njene srčane bolesti.

– Cijeli život sam bila samo svoja i ničija. To je teže, ali ispravnije. Prije svega, imala sam obavezu da pomognem mojima, da liječim svoje roditelje pet godina bezuspješno, da od sopstvenog rada sinovima i sebi obezbijedim krov nad glavom. Svuda ulazim srčano i iskreno, zamalo da odem kod Svetog Petra. Očigledno sam zaslužila od Boga i dao mi je još jednu šansu, jer su me bukvalno dva minuta dijelila od smrti.