Otac Marije Šerifović, harmonikaš Rajko Šerifović, nije bio u dobrim odnosima sa kćerkom ali njihov odnos se nedavno promijenio a on je jednom prilikom priznao da mu ona plaća stan i šalje pare!

Odavno je poznata priča da je Verica Šerifović izbacila bivšeg supruga Rajka iz kuće u Kragujevcu te da sudska ročišta oko te nekretnine i dalje traju. U tom periodu Rajko je krivio sve oko sebe za to što je ostao na ulici, a u nekoliko navrata je loše pričao i o svojoj kćerki Mariji. Međutim, sve se promijenilo prije otprilike godinu i po dana. Rajko je shvatio da mu Marija želi dobro, čuo se s njom i ona mu je finansijski pomogla. Rajko za “Blic” otkriva da se sada češće viđa sa kćerkom.

– Dobro mi je, situacija u kojoj sam doveden u aprilu prije 3 godine nije sjajna, čak naprotiv, zamalo da ostanem na ulici. Imao sam krajem godine nekoliko ročišta sa Vericom, ali se tu ništa nije izdešavalo, ona je i dalje u mojoj kući i pravi se da je to njeno vlasništvo. Saznao sam da moja kćerka Marija nije imala veze s tim događajem, ona nije bila umiješana u to kada me je moja bivša žena izbacila iz porodičnog doma. Sjeli smo na piće i ona mi je sve objasnila. Viđamo se povremeno, sve je to spakovala Verica, cio taj skandal – priča Rajko kojeg smo tada zatekli u jednoj gradskoj kafani.

Nakon što je u aprilu prije 3 godine izbačen iz doma u kojem je proveo pola svog života, utočište je pronašao kod rođenog brata koji takođe živi u Kragujevcu, a sad mu pomaže kćerka.

– Mara mi pomaže da preživim, plaća mi stan. Čestitala mi je Novu godinu, pjevala je na trgu u Baru, kada ima vremena, mi se vidimo. Spasila me je kćerka da ne promrznem tokom zime na ulici, znate kakve su zime sada, a nisam dovijeka mogao da budem kod brata. Da me Mara nije spasla i iznajmila mi stan, ostao bih na ulici. Izdržava me, to će trajati tako sve dok ne očistimo papire oko te kuće. Ali što se mene tiče, sve je pod kontrolom. Znate, sam sam, ali korektno je koliko mi daje. Ne treba mi mnogo za život. Plaća mi stan i daje mi neku kintu da imam za svakodnevne potrebe – iskreno govori Marijin otac koji sada stanuje samo nekoliko ulica od svog doma koji je gradio dok je bio u braku sa Vericom.

Pokušali smo da stupimo u kontakt i sa Marijom kako bismo čuli i od nje kako je proteklo pomirenje sa ocem, ali nam do zaključenja ovog broja to nije pošlo za rukom.

Izvor vijesti: Ognjen Škundrić / azra.ba