NIHAD MUJAKIĆ postao je prva prinova za mandata Marija Stanića i Ivana Kepčije. Htio ga je dovesti i Osijek, ali na kraju su njih dvojica očito uspjeli u svom naumu da ga dovedu na Poljud.

Riječ je o 21-godišnjem stoperu koji je stigao na posudbu iz belgijskog Kortrijka. Radi se o posudbi na godinu i pol dana, a igrač bi se uskoro trebao pojaviti u Turskoj, gdje će i formalno potpisati ugovor s Hajdukom.

Mujakića je Kortrijk kupio u veljači prošle sezone za 1.100.000 eura iz Sarajeva, a do kraja sezone ostao je u BiH, gdje je s klubom osvojio naslov prvaka. Otkako se vratio, upisao je samo dva nastupa. Mujakić je redovan mladi reprezentativac svoje države, ali iza njegove nogometne karijere stoji nevjerojatna životna priča. 

Nevjerojatna životna priča

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U listopadu 2009. godine u vogošćanskom naselju Ugarsko zamalo je izgubio život. On i njegov polubrat Irhad Bašalija spavali su u obiteljskoj kući i otrovali se plinom zbog kvara na instalacijama. Mujakića i mlađeg polubrata spasila je majka, koja se usred noći probudila.

Oba dječaka bila su u nesvijesti, ispovraćani, a Irhadu je otac Islam odmah pružio umjetno disanje i tako ga spasio. Obojica su neko vrijeme bili u induciranoj komi, a Nihad se nešto lakše oporavio od posljedica. 

Hajduk je njegovim dovođenjem popunio rupu u rosteru na stoperskoj poziciji nastalu odlaskom Svatoka u Dnjipro.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Više saznajte na izvornom linku: – Prije 11 godina bio je u komi i zamalo umro. Sada je pojačanje Hajduka / (index.hr).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.