“Prije mjesec sam se zaposlila i moj šef je od prvog dana počeo stalno nešto ekstra da me traži, što nije u opisu mog radnog mjesta, čak i neke privatne stvari sam mu odrađivala iako sam diplomirana pravnica.

Meni je to bilo svejedno, mada drugi su govorili da me ponižava, ali uvijek se ljubazno zahvalio, ljubazno zamolio za uslugu, a ionako je bilo za vrijeme radnog vremena. Ja sam znala nekada otići i po pola sata, sat ranije s posla, a brojalo mi se 8 sati pa je sve bilo u ravnoteži.

Jučer dobijem plaću, kad ono uplaćen dupli iznos. Odem kod njega u ured i pitam ga da nije došlo do neke greške, a on mi je tada rekao “nema greške”… “zaslužila si duplu platu”.

Čovjek mi uplatio plaću, Božićnicu i još ekstra jednu plaću jer sam mu pomagala cijelo vrijeme. Nisam ništa tražila, ni nadala se nečemu…ipak postoje ljudi koji cijene druge i da ne bude zabune, da neko pomisli da samo šef i ja u nekom “ljubavnom odnosu” NE, nikada tako nešto nije tražio od mene. Jednostavno je dobar i pošten čovjek!”

Izvor: Sve-za-vas

Više saznajte na izvornom linku: – “Prije mjesec sam se zaposlila i moj šef je počeo da mi nešto ekstra traži…” / (novi.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.