„Testament“ je naziv nove pjesme Prijedorčanina Edvina Kadića, repera umjetničkog imena Eddy Hsy, koja je, uz spot, objavljena početkom januara.

Novi singl, nakon više od pola godine pauze, nastao je kao rezultat raznih životnih situacija koje su pratile ovoga Prijedorčanina sa njemačkom adresom.

„Najviše me potakla saobraćajna nesreća u kojoj sam izgubio brata, to je ono što je najviše uticalo na mene. O svim situacijama koje sam prolazio kao dijete govorim u prvom dijelu pjesme“, kazao je Kadić za portal Biscani.net.

Autor teksta je sam reper Eddy Hsy, koji, kako ističe, u svakoj pjesmi priča životne priče. „Ljudi trebaju na najbolji način iskoristiti svaku situaciju, posebno cijeniti porodicu“, poručuje Kadić.

Ovom dvadesetjednogodišnjem Pijedorčaninu je ovo šesti spot od 20 pjesama koje je do sada objavio. Do sada se publici predstavio sa pjesmama: „Živi, a mrtvi“, „Između“, „Učini nešto“, „I dalje gledam te“, te „Putnik“, koju smo predstavili na našem portalu. Kako najavljuje, uskoro će publici predstaviti i novu duetsku pjesmu.

Do tada, uživajte uz „Testament“!

Autor: Amila Žunić/Biscani.net