Bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić ugostio je danas sestre Ajnu i Adnu Ramakić, članice KBS Pokoj i osvajačice zlatnih medalja na državnom i evropskom prvenstvu.

Ove hrabre djevojčice zajedno sa svojim roditeljima ove godine ostvarile su zapažene rezultate ostvarivši vrhunske rezultate na Tae Kwon Do European Championship- ITF tradicionalni TKD, održanom u Cittanovi u Hrvatskoj. Na prvenstvu je Ajna postala evropski prvak u svojoj kategoriji do -45 kg, dok je Adna postala evropski prvak u kategoriji do 30 kg.

Ajna je također na državnom prvenstvu prije nekoliko dana postala državni prvak u kategoriji mlađih kadeta do 42kg, a u narednom periodu putuje na Evropsko prvenstvo u Mađarsku.Uspjeh je ostvarila i njena mlađ sestra Adna, koja je također postala državna prvakinja u kategoriji mladi kadeti do 28kg.

„Ovo je jedan od meni najdražih prijema jer sam imao priliku gostiti dvije mlade djevojke koje su borci u sportu, ali su borci i u životu. Njihovi roditelji dio su ove divne priče i iskrene čestitke na ovom velikom uspjehu koji vjerujem neće biti i zadnji uspjeh naših Ajne i Adne“ – kazao je gradonačelnik Fazlić.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.