Na takmičenju je nastup zabilježila i Karate reprezentacija Bosne i Hercegovine koja se predstavila sa 238 takmičara. Naša reprezentacija osvojila je 80 medalja od čega 17 zlatnih, 20 srebrenih i 43 bronzane. U ukupnom plasmanu od 10 zemalja učesnica najuspješnija je bila reprezentacija Srbije, dok je druga po uspješnosti bila reprezentacija BiH prema olimpijskom bodovanju, a prvu poziciju prema osvojenim medaljama i bodovima.

U sklopu reprezentacija nastup su zabilježili i klubovi sa USK koji su osvojili ukupno sedam medalja od čega četiri zlatne i tri srebrene.

Zlatom su se iz KK Regeneracije Velika Kladuša okitili i to po prvi put ekipa kate, dječaci u kategoriji 2010/2011 u kojoj su nastupali Taris Beganović, Nuh Kajtezović i Adnan Šakinović. Pojedinačno srebrene medalje su osvojili i postali viceprvaci Balkana Iman Ružnić 2008 borbe -54 kg i Adnan Šakinović 2011 borbe -35 kg.

Odličan nastup zabilježili sui mladi takmičari KBV Budo iz Cazina koji su se u Poreču predstavili sa svoja tri takmičara. Cazinjani su osvojili dvije zlate medalje. Prva mjesta , zlatne medalje i titule prvaka balkana osvojili su Daris Dolić u svojoj kategoriji u borbama, kao i Sara Vilić koja je također osvojila zlatnu medalju u svojoj kategoriji i titulu prvaka balkana.

Karate kluba Feniks iz Bosanske Krupe predstavio se sa četiri takmičara. U jakoj konkurenciji mladi karatisti osvojili su dvije medalje od čega jednu zlatnu i jednu srebrenu. Odličan nastup i osvojeno zlato ostvario je kata tim 2008/2009 u sastavu Sandi Talić, Alem Veladžić i Adin Musić. Drugo mjesto i srebrenu medalju osvojio je Alem Veladžić u pojedinačnoj konkurenciji u katama dječaci 2009 godište.

Izvor: (FB Vlada Unsko-sanskog-kantona)