PRIJE tjedan dana Dinamo je potjerao cijeli Bjeličin stručni stožer i tako bacio iskru koja je zapalila krizu koja trese klub i danas. Ne samo, to situacija izgleda sve gore za prvaka Hrvatske.

Nenad Bjelica, njegov stožer i igrači odbili su pristati na smanjenje plaće zbog pandemije koronavirusa pa je klub odlučio potjerati cijeli stručni stožer osim Bjelice koji im je ipak preskup za otpustiti.

Nakon toga smo svjedočili nizu prepucavanja Bad Blue Boysa, udruge Dinamo to smo mi i Zdravka Mamića na društvenim mrežama, a današnji dan dočekan je s velikim upitnikom iznad Maksimira.

Bjelica gotovo sigurno odlazi

Svi oko kluba složni su da ne postoji način da Bjelica nakon ovoga ostane u klubu, a pošto je njegov odlazak izvjestan, nije nemoguće da on bude okidač za domino-efekt odlazaka u klubu.

Postoji niz igrača koji su vezani uz Bjelicu ili su pri kraju ugovora, a koji bi mogli napustiti Maksimir ako Dinamo otpusti svog šefa struke. 

Bjelica je u Dinamo doveo Damiana Kadziora i Emira Dilavera, a inzistirao je i na dolasku Marina Leovca. Leovac je odbio bolje ponude iz Belgije i Rusije kako bi došao u Dinamo raditi s Bjelicom pa nije nemoguće kako bi njegovim odlaskom i Leovac odlučio da je vrijeme za novi korak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S druge strane je Emir Dilaver, Bjeličin veliki Blek s kojim surađuje već dugi niz godina u više klubova pa je logično očekivati da bi Dilaver mogao ili samo napustiti Dinamo ili otići za Bjelicom.

Niz igrača mogao bi otići

Produženje ugovora čekaju Leovac, Ćuže, Moro i Stojanović pa je to dodatan razlog za mogući odlazak spomenutih igrača. Također, odlaskom Bjelice mogao bi otići i Theophile-Catherine, Francuz koji ionako nije produžio ugovor, a po svemu sudeći, ni neće. 

Bjelica je stao u njegovu obranu nakon što je svojom pogreškom gotovo pa samostalno zaustavio Dinamo na putu prema osmini-finala Lige prvaka u utakmici sa Šahtarom pa je logično vjerovati kako Theophile, koji ionako nije htio produljiti ugovor, odlaskom Bjelice za to ima još manje razloga.

Zanimljiva priča je i Arijan Ademi, kapetan Dinama koji je nekoliko puta govorio da bi se volio umiroviti kao igrač Dinama. Ademi je u razgovorima s upravom kluba bespogovorno stao na stranu igrača i, ako se nastavi stihijski otpuštati u Dinamu, moglo bi se dogoditi da i on napusti Maksimir. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Više saznajte na izvornom linku: – Prijeti li Dinamu i igrački egzodus? / (index.hr).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.