Dvominutni video prikazuje osobu maskiranu u jezivu spodobu u napuštenoj zgradi.

Osoba izvodi neobične pokrete, a slika je popraćena uznemirujućim zvukom. U isto vrijeme vide se i neobični simboli koji prolaze ekranom, piše Express.co.uk.

Naziv videa je 01101101 01110101 01100101 01110010 01110100 01100101, a ukoliko konvertirate taj binarni kod u riječ, dobit ćete riječ ‘muerte’, što na španskom znači ‘smrt’.

Video je poslan jednom švedskom IT blogeru koji analizirao o čemu je riječ. U videu se, kaže on, nalazi i kod koji preobličen u riječi znači ‘Imate godinu dana ili manje’. Oni koji su se još poigrali sa zvukom i pretvorili ga u sliku, otkrili su da ona pokazuje zavezanu ženu koja je mučena, a pokraj nje je ispisana poruka: ‘Već si mrtav’.

O videu se puno raspravljalo online, a pojedine analize pokazale su da skriva još jedan kod, odnosno geografske koordinate Bijele kuće, pa se pojavila sumnja da je to prijetnja predsjedniku SAD-a Baracku Obami.

Snimka je navodno pronađena na DVD-u ostavljenom na klupi u parku, a objavio ju je televizijski kanal koji se bavi paranormalnim.

https://www.youtube.com/watch?v=Wbc1E-XR4SY

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.