Dalje akcije ne osporavam jer prijevoz, smještaj i rehabilitacija u drugoj zemlji također koštaju, napisao je otac djevojčice

Prikupljen je novac koji je potreban za operaciju malene Lamije Pehlivanović u Turskoj.

– Dragi prijatelji širom svijeta, od srca se zahvaljujem svima koji su učestvovali i pomogli da se skupi iznos potreban za operativni zahvat moje Lamije! Dalje akcije ne osporavam jer prijevoz, smještaj i rehabilitacija u drugoj zemlji također koštaju! Hvala – napisao je otac djevojčice na Facebook stranici Pomozimo Maloj Lamiji potrebna operacija, ima sve manje vremena.

n je prije dva dana na svom profilu objavio da prodaje bubreg kako bi spasio kćerku. Nedugo nakon toga, brojni ljudi iz BiH, ali i šire, priključili su se akciji prikupljanja pomoći za djevojčicu. Otac se, između ostalog, zahvalio i momcima koji su putem svojih YouTube profila prikupljali novac, a za operaciju je potrebno 13.950 eura.

Lamija boluje od srčanog oboljenja AVSD (atrioventrikularni septalni defekt) i mikrocefalije (rijetka anomalija povezana s usporenim rastom fetalne glave).

Sedmogodišnja djevojčica se od rođenja hrani preko sonde zbog rascjepa nepca, a taj problem mogao bi biti riješen operacijom.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.