Škotsko ostrvo “The North Ronaldsay” ponudilo je više nego zanimljivu priliku za posao. 

Ponuda se odnosi na pastire zainteresovane za čuvanje rijetke vrste škotske ovce pod nazivom orkni.

A remote island in Scotland is looking for someone to take care of their sheep https://t.co/W4Jcc80BYM

— Friends of Harehill (@FOHarehillPark) July 2, 2019

Ovom dijelu Škotske potrebni su iskusni pastiri koji će moći da se staraju o tome da ovce ostanu u stadu, hrane se posebnom hranom koju mogu da svare i da budu na bezbjednom, daleko od litica koje se nalaze u neposrednoj blizini.

Potencijalni čuvari ovih životinja biće u obavezi da paze na zid koji dijeli prirodno stanište ovaca od njiva na kojima se gaji hrana za čitavo ostrvo. Pošto je zid oronuo, pastiri će morati da ga po potrebi popravljaju.

Radno vrijeme uključuje 35 sati na nedeljnom nivou, a plata iznosi 24.473 eura!Izvor: / novi.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.