Princ Hari(Harry) i njegova izabranica Megan Markla (Meghan Markle) sinoć su u Londonu prisustvovali ceremoniji dodjele nagrada povrijeđenim ratnim veteranima u Londonu i time su zvanično završili posljednje kraljevske dužnosti. 

Kako piše “Sky News”, ovo je prvi put da su viđeni javno u Londonu otkako su najavili da će napustiti sve kraljevske dužnosti i započeti novi život u Kanadi.

Princ Hari je držeći kišobran sa suprugom ispod ruke prošao pored grupe od oko 50 ljudi koji su ih oduševljeno gledali.

Njihova odluka da se povuku sa kraljevskih dužnosti stupa na snagu 31. marta. 

Par je prisustvovao dodjeli nagrada “Endeavour Fund” u Mansion Houseu, događaju koji slavi sportska i avanturistička dostignuća ranjenim, bolesnim i povrijeđenim ratnim veteranima.

Megan se pojavila u svijetloplavoj haljini koju je dizajnirala Viktorija Bekam (Victoria Beckham), a princ Hari je nosio tamnoplavo odijelo, bijelu košulju i plavu kravatu. Nakon dodjele nagrada, Hari će održati i kratki govor.

Vojvoda i vojvotkinja ranije su fotografisani ispred hotela “Goring” u Vestminsteru nakon ručka, a bili su i u Bakingamskoj palači.

Par je u januaru ove godine iznenadio Britance odlukom da žele odstupiti s kraljevskih dužnosti i izgraditi mirniji život daleko od medijske pažnje.

Oni su također odustali i od planova da koriste brend “Sussex Royal” zbog nedavnog sukoba sa Kraljiccom Elizabethom II koja je zabranila da upotrebljavaju riječ “kraljevski” i da na njemu zarađuju.

Očekuje se da će Hari i Megan većinu svog vremena provesti u Kanadi, održavajući dom u blizini dvorca Vindsor. Posljednjih nekoliko mjeseci unajmljuju vikendicu na otoku Vankuver, na zapadnoj obali Kanade.


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – Princ Hari i Megan Markal obavili svoju posljednju kraljevsku dužnost / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.