Vojvoda od Sussexa, princ Harry i njegova supruga, vojvotkinja Meghan Markle, povlače se s aktivnih dužnosti u sklopu britanske kraljevske obitelji, te će svoje vrijeme podijeliti između Kanade i Velike Britanije, piše BBC.

Tabloid The Sun doznaje da će se par de facto preseliti u Kanadu.

Kraljevski par je u kratkoj izjavi koju je objavila Buckinghamska palača rekao i da za sebe žele stvoriti progresivnu novu ulogu unutar institucije, a dodali su i da žele postati financijski neovisni, piše Jutarnji list. 

Da su Harry i Meghan duže vrijeme kovali planove koji su išli u smjeru ove odluke, naznačili su još u listopadu prošle godine kada su otvoreno progovorili o tome koliki im problem predstavlja život pod konstantnom lupom medija.

U svojoj izjavi, koju su objavili i na Instagramu, kraljevski je par rekao da su do ove odluke došli nakon “više mjeseci razmišljanja i raspravljanja”. Iako se povlače s aktivnih dužnosti, jasno su rekli da će i dalje u svemu podupirati kraljicu.

Što se tiče djelomične selidbe u Kanadu, par je svoju odluku objasnio ovako:

“Geografska ravnoteža između Kanade i Ujedinjenog Kraljevstva omogućit će nam da sina odgojimo tako da cijeni kraljevsku tradiciju unutar koje je rođen, a da istovremeno imamo dovoljno prostora da se koncentriramo na iduće poglavlje u našoj obitelji, uključujući pokretanje nove dobrotvorne udruge”, napisali su.

Prošle godine Meghan Markle je priznala kako joj je zbog pritiska medija puno teže ispunjavati majčinsku ulogu, dok je princ Harry priznao kako se ne slaže s bratom Williamom, dodajući kako su oni na “drugačijim putevima”.

Više saznajte na izvornom linku: – Princ Harry i Meghan Markle povlače se s dužnosti koje nosi kraljevska obitelj / (novi.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.