Jučer smo pisali o grupi od oko stotinjak migranata koji se kreću prema Bihaću. Međutim, danas u jutarnjim satima prolaznici su fotografijom zabilježili novu grupu migranata.

Nova grupa dolazi iz pravca Bosanskog Novog bez jasne predstave otkud dolaze, koja im je zemlja porijekla niti je poznato kuda su se zaputili.

Činjenica je da će se zadržati na području USK, vjerovatno u zonama Velike Kladuše ili Bihaća jer im je to najbliža pozicija za pokušaj prelaska državne granice.

Obzirom da ne postoje smještajni kapaciteti niti u jednom od formiranih kampova i bez jasne strategije njihovog zbrinjavanja, jasno je da će se i ova grupa migranata morari sama snalaziti za smještaj i sve ono što im je potrebno za preživljavanje u ovim hladnim danima, a to za sobom povlači i čitav niz negativnih posljedica.


Izvor: Cazin.net

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.