Radove u okviru višemilionskog projekta JP ”Ceste Federacije BiH u Goraždu kompanija “Euro-Asfalt” privodi kraju. Trenutno se radi na asfaltiranju pješačke staze na dionici Vinarići – Baćci u dužini od jednog kilometra. 

Iako su radovi već odavno trebali biti završeni, do toga nije došlo. Prema riječima šefa gradilišta Muradina Papića, rokovi nisu ispoštovani zbog složenosti posla.

– Imali smo poteškoće zbog prilaza privatnim posjedima koji su priključeni na magistralni put M20, što je usporilo radove, a u međuvremenu ušli smo i u zimski period. Na ovoj dionici radio se sistem odvodnje na cijeloj dužini kako bi se uklonile površinske vode sa M20. Urađen je kolektor do rijeke Drine s pročistačem ulja i masti, tako da se vodilo računa o ekološkim aspektima kako bi se u Drinu ulijevala čista voda – pojasnio je Papić.

Dodao je da bi radovi trebali biti okončani do kraja mjeseca.

– Ovo je izuzetno frekventna dionica M20 i svjesni smo da su svi učesnici u saobraćaju imali poteškoća, a ukoliko nam vremenski uvjeti dozvole, radovi na ovoj dionici bit će završeni u narednim danima, najkasnije do kraja mjeseca. Bit će asfaltirana pješačka staza i usjeci uz nju, dok se kolovoz neće asfaltirati na ovom dijelu. Okončani su i radovi na izgradnji kružnog toka u naselju Vitkovići, a preostalo je još postavljanje svjetiljki i dijela odbojne ograde, čime ćemo u potpunosti završiti sve radove na ovom projektu – naglasio je on.

Podsjetio je da je u okviru projekta modernizacije i rekonstrukcije cesta JP ”Ceste FBiH” u Goraždu investiralo oko četiri miliona KM, a radovi su počeli u aprilu prošle godine.

– Uz izgradnju kružnog toka u Vitkovićima i rekonstrukciju pješačke staze s odvodnjom na dionici Vinarići – Baćci, prethodno su okončani i radovi na rekonstrukciji i odvodnji u ulicama Kulina bana i Seada Sofovića Sofe u centru grada. Finalizirani su i radovi na ulazu u Goražde iz pravca Ustiprače, gdje je u dužini od 1.600 metara izvršena rekonstrukcija kolovoza i pješačke staze s rješenjem odvodnje površinskih voda – kazao je šef gradilišta kompanije “Euro-Asfalt”.

JP ”Ceste FBiH” s projektima u Goraždu nastavit će i u ovoj godini. Za 3. mart najavljen je početak realizacije projekta rekonstrukcije Mosta žrtava genocida u Srebrenici s izgradnjom kružnog toka u Titovoj ulici, gdje će biti investirano oko 2,5 miliona KM. Radovi su povjereni firmi ŽGP iz Sarajeva.  


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – Privode se kraju radovi u okviru projekta JP ”Ceste FBiH” u Goraždu / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.