Nastavak sezone u Španiji očekuje se 12. juna, a pored La Lige će se vjerovatno nastaviti i Segunda. Klubovi iz nižeg ranga su također počeli trenirati, ali se još uvijek ne zna kada će se sezona nastaviti.

Jasno je da su mnogi klubovi u Evropi pogođeni svime što se dešavalo, a to se finansijski već sada osjeti. Mnogi klubovi su odmah smanjili plate svojim igračima, a u Španiji su neki to uraditi i čak do 70%.

Niželigaši su bili primorani da to urade kako ne bi bankrotirali, ali sada već lagano fudbaleri počinju da se bune. Naime, igrači Rayo Vallecana trebali su već početi da treniraju, ali on to odbijaju jer žele da im se vrati puna plata.

Igrači Raya ne žele da počnu treninge dok plate ne budu ponovo normalne jer su poručili da su oni u punom pogonu, te da klub mora ispoštovati ono što piše u ugovorima.

Prošle sedmice istu stvar napravili su igrači Elchea, a čelnici tog kluba su ih poslušali, te su im vratili pune plate.

Izvor: SportSport.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.