“Probudio sam se i počupao sve sa sebe”! Ispovijest Darka Lazića: Najteže je bilo na intenzivnoj…

Informer
Darko Lazić oporavlja se od teške saobraćajne nezgode koja mu se desila 23. oktobra. Pjevač je u potresnoj ispovijesti govorio o danima koje je provodio u KBC-u Zemun, gdje su mu se ljekari borili za život.

Darko Lazić oporavlja se od teške saobraćajne nezgode koja mu se desila 23. oktobra. Pjevač je u potresnoj ispovijesti govorio o danima koje je provodio u KBC-u Zemun, gdje su mu se ljekari borili za život.

– Najteže mi je bilo dok sam ležao na intenzivnoj njezi i gledao kako ljudi pored mene umiru. Tada sam strahovao za svoj život. U ustima mi je bio tubus, baš kao i ljudima koji nisu preživjeli. Imali smo čak i slične povrede. Gledam sam ih kako jedan po jedan odlaze – prepričava Darko najgore dane iz svog života.

Pjevač se ne sjeća trenutka kad je sletio sa puta, ali otkriva da ima traume zbog kojih noćima nije spavao.

– Ne sjećam se udesa, ali sam poslije nesreće imao košmare. Sjećam se, jedne noći sam imao loš san, probudio sam se i počupao sve sa sebe, tubus, igle, EKG kablove… Mnogih stvari se ne sjećam jer su mi doktori davali jake lijekove kako bih izdržao bolove. Neka, tako je i bolje za mene – priznao je on.

Folker je šest dana bio u vještačkoj komi i tokom ležanja u KBC Zemun dva puta je operisan. Prvi put je u operacionoj sali proveo šest sati kada mu je izvađena slezina, a drugi put mu je operisana noga:

– Dva puta sam bio u komi, mada sam se poslije prve probudio samo nakratko. Drugi put sam se iz kome probudio poslije operacije noge. Od tog dana se svega sjećam. Ne volim da se prisjećam dana koji sam proveo u bolnici, uhvati me nervoza. Tamo sam psihički pao, baš mi je bilo teško – otkriva pjevač.

Lazić kaže i to da su ljekari od njega krili istinu zbog lošeg psihičkog stanja u kom je bio. Zato je tek nedavno saznao da je bio životno ugrožen.

– Doktori mi u početku nisu govorili koliko je moja situacija ozbiljna, znao sam po nešto o svom zdravlju. Tek skoro su mi rekli da sam bio na ivici smrti. Zaista je linija života i smrti tanka. Krivim sebe što sam zaspao za volanom. Nije mi bilo jasno kako sam sebi to dopustio. Bijesan sam na sebe što sam nanio bol mami, tati, djevojci i svima koji me vole – iskren je pjevač.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

(Informer)

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...