Kao što se i očekivalo, promjene su drastičnije u enterijeru

Na Internetu su se pojavile “špijunske” fotografije nove Mercedesove drumske krstarice.

Životni vijek aktuelne S klase polako se bliži kraju, o čemu svedoče i fotografije gotovo potpuno demaskiranih pretprodukcijskih primjeraka njegovog nasljednika koje su objavljene na Instagramu.

Dizajn spoljašnjosti nove generacije, koja nosi fabričku oznaku W223, predstavlja evoluciju izgleda sadašnjeg modela uz neminovne promjene u skladu sa novim stilskim jezikom Mercedesa.

To je prije svega uočljivo na zadnjem dijelu automobila, koji krase znatno drugačija stop svjetla, ali i naprijed gdje su preoblikovani farovi i u nešto manjoj mjeri maska hladnjaka.

Kao što se i očekivalo, promjene su drastičnije u enterijeru.

Praktično, sve je novo, a u Mercedesu su se odlučili da maksimalno digitalizuju komandnu tablu i to tako da ekrani više nisu diskretno uklopljeni u kokpit, već štrče poput dva velika tableta.

Ovakav enterijer njemački proizvođač najavio je prošle godine konceptom Vision EQS, kada smo prvi put videli novi dizajn ventilacionih otvora, koji je sada primjenjen i na buduću S klasu.Ipak, neki elementi unutrašnjosti ostavljaju utiska nedovršenosti, poput “rupe” koja se nalazi između instrument table i vetrobranskog stakla, ali treba napomenuti da je vozilo sa fotografija još uvek u pretprodukcijskoj razvojnoj fazi.

(fokus.ba)