Objavljen je oglas za prodaju Robne kuće u Velikoj Kladuši. Oglas je objavila Razvojna banka Federacije Bosne i Hercegovine.

Radi se o poslovnoj zgradi na adresi Trg mladih bb, ukupne površine 767 m2, a najniža cijena je 3,8 miliona KM sa rokom isplate od 30 dana od zaključenja Ugovora o kupoprodaji.

Rok za dostavu ponuda je do 03. decembra, a iste će biti otvorene 07. decembra 2020. u 12 sati.

Nakon odustajanja prva tri najbolja ponuđača, Razvojna banka FBiH je povoljno kupila ovaj objekat.

Podsjećanja radi, u julu 2019. godine Robna kuća Agrokomerca na prvom prodajnom ročištu prodana je preduzeću iz Velike Kladuše „Brokerimo“ d.o.o. za 3.580.000 KM. Procijenjena vrijednost Robne kuće bila je 3.800.000 KM. Drugu najbolju ponudu dao je dugogodišnji korisnik Robne kuće, preduzeće „BF Komerc“ 3.575.000 KM, a treću Amir Velagić iz Cazina, 3.570.000 KM.

Izvor: Cazin.net

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.