Prodavali kolače za bolesnog druga

mojusk.ba

Školske kolege Muhameda Talića (14) iz Sanskog Mosta, koji je obolio od leukemije, organizovale su danas niz događaja čiji je cilj da se prikupi novac za porodicu teško oboljelog dječaka.

Učenici Prve sanske škole, koju pohađa Muhamed, prodavali su kolače, a organizovan je i malonogometni turnir na kojem je sudjelovao veliki broj ekipa s područja sanske i susjednih općina.

“Na ovaj način želimo da se solidarišemo s našim Muhamedom i njegovom porodicom koja živi u veoma teškom stanju. Slične akcije ćemo nastaviti i u narednom periodu”, istakao je Amar Muhić, jedan od organizatora akcije.

Osim ovog događaja, u narednim danima planirano je održavanje još nekoliko humanitarnih događaja s istim ciljem, a jedan od njih je i koncert na kojem će nastupiti nekoliko poznatih muzičara iz BiH.

Inače, dječak se trenutno nalazi na Kliničkom centru “Koševo” u Sarajevu, gdje je podvrgnut medicinskim tretmanima, a prema prognozama liječnika, biće neophodno obaviti operativni zahvat presađivanja koštane srži. Još je nepoznato gdje bi se operacija obavila, a velika je vjerovatnoća da će to biti u nekoj od evropskih klinika.

Porodica Talić, sem Muhameda, ima još dvoje maloljetne djece, a s obzirom na to da niko od supružnika nije zaposlen, prikupljena sredstva će biti namijenjena za pomoć ovoj porodici u finansiranju materijalnih troškova koji su vezani za liječenje Muhameda.

U organizaciji mjesne zajednice Šehovci, gdje živi porodica Talić, pokrenuta je humanitarna akcija s ciljem da se sakupi potreban novac. Muhamed je odličan i primjeran učenik, a sem toga veoma je talentovan nogometaš Podgrmeča iz Sanskog Mosta, te član mlađih selekcija koje su posljednjih nekoliko godina ostvarile niz zapaženih rezultata. Svi koji žele pomoći porodici oboljelog dječaka mogu to učiniti i uplatom sredstava na broj žiro računa: 199-044-60340845-30 (SPARKASSE BANK).0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...