Projekt na stolu: Gata – Ilidža potencijal zdravstvenog i rekreativnog turizma

RTVUSK

U kabinetu gradonačelnika Bihaća, Šuhreta Fazlića danas je upriličena prezentacija “Projekta detaljnih hidrogeoloških istraživanja termomineralnih voda na lokalitetu Gata-Ilidža”. Radi se o operativnoj razradi sporazuma potpisanoga između Gradske uprave Bihaća i Vlade USK-a, a odnosi se na namjensko trošenje sredstava prikupljenih iz koncesionih naknada

Predstavljajući projekt naglašeno je kako je posljednji vodozahvatni objekt – bunar urađen još 1984. godine. Ovaj resurs rijedak u svijetu, je do određene mjere dao efekte ali, kako je rečeno, ni izbliza svi raspoloživi potencijali ni do danas nisu prepoznati, zahvaćeni i stavljeni na raspolaganje društvenoj zajednici. Projekt je inače podržala i Vlada USK-a s resornim ministarstvima.

Prednosti banjskoga lječilišta u Gati-Ilidži su općepoznate, blizina NP Plitvice u susjednoj RH i ovdašnjeg NP Una, što pruža niz mogućnosti da se načini iskorak kojeg ovaj potencijal omogućava ka razvoju zdravstvenog i rekreativnog turizma. Potrebno je imati kvalitetno znanje i ulagati manji iznos kako bi dobiveni rezultat opravdao daljnja ulaganja zaključeno je na današnjoj prezentaciji projekta.

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...