U dogovoru sa upravom JU Dječji vrtić Bihać i privatnim vrtićem Una logen iz Bihaća, uz pridržavanje mjera zaštite od koronavirusa, u dvorištima ova dva vrtića, u okviru implementacije projekta „Reciklaža nije gnjavaža“ dana 14.9.2020. godine održan je mini program za djecu vrtićkog uzrasta.

Radi se o projektu čiji je cilj educiranje najmlađe populacije, djece vrtićkog uzrasta, o značaju pravilnog upravljanja otpadom, a koji je Ministarstvo za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša pripremilo uz podršku Pedagoškog zavoda Unsko-sanskog kantona. Za ovu potrebu nabavljeni su edukativni materijali koji se sastoje od mini setova kanti za selektivno razdvajanje otpada, ekološka početnica autora Huseina Derviševića, „Reciklaža nije laža“, te za odgajatelje setovi rokovnika sa olovkom od recikliranog materijala.

Književnik i autor ekološke početnice „Reciklaža nije laža“ Husein Dervišević istu je čitao djeci, a ovo je bila prilika da i djeca svojim gostima kažu šta znaju o upravljanju otpadom i o reciklaži. Programu je pored ministra Ministarstva za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša Adnana Alagića, prisustvovao i predstavnik Grada Bihaća.

U okviru navedenog projekta, svi javni i privatni vrtići za sve vrtićke uzraste, njih 53 dobit će po jedan komplet edukativnog materijala.

Ukupna vrijednost projekta je 4.560,60KM, a isti je financijski u potpunosti podržan od strane Ministarstva.

Izvor: biscani.net

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.