U organizaciji Ministarstva privrede USK-a danas je u Sali Skupštine USK održan prvi radni sastanak na kojem je uz lokalne firme interes iskazala i njemačka kompanija koja je prvi ovakav ugovor prema modelu javno-privatnog partnerstva potpisala u Zeničko-Dobojskom kantonu.

Nakon što je nedavno prezentirano 12 projekata koje su kandidirali USK te općine i gradovi, koji bi se realizirali kroz model javno-privatnog partnerstva, priliku da o njima više čuju te postave dodatna pitanja danas su imali i privatni investitori.

Uz strane, za predstavljene projekte zanimanje su pokazale i domaće firme od kojih neke već godinama čekaju na donošnje Zakona o javno-privatnom partnerstvu.

Izvor: RTVUSK

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.